Мъж нахлу в кабинет на психиатър и стреля с газов пистолет

OFFNews 16 май 2019 в 11:30 2528 0

Мъж е нахлул безпричинно в частен кабинет на психиатър в Бургас и произвел няколко изстреля с газов пистолет.

За инцидента съобщи бургаската полиция.

Около 17:50 ч в сряда лекарят бил с пациент в кабинета си на улица Захари Стоянов в к-с "Меден рудник". Вратата се отворила и в помещението влязъл непознат човек, облечен в спортен гащеризон и с мотористка каска на главата. Той който безпричинно произвел три изстрела с газов пистолет. Гилзите са открити при извършения допълнителен оглед.

От инцидента лекарят и неговият пациент не са пострадали.

По случая е образувано досъдебно производство.

Във връзка с инцидента Българският лекарски съюз (БЛС) излезе с позиция, в която призова за бързо прилагане на закона и ефективни присъди. Настояването е във връзка с инкриминирането на нападенията над медици. Ето какво се казва в позицията:

Български лекарски съюз изразява безусловната си подкрепа към д-р Андрей Стоянов, който е нападнат, докато изпълнява професионалните си задължения. На 15.05.2019 г. маскиран стрелец е влязъл в кабинета на д-р Андрей Стоянов в Бургас и е открил огън с газов пистолет, произвеждайки няколко изстрела. По това време д-р Стоянов е обгрижвал пациент, но за щастие никой не е пострадал.

Докога ще търпим да ни обиждат, бият, а сега и да стрелят срещу нас????

Многократно сме осъждали всяка форма на агресия и сме заявявали, че е необходим работещ механизъм, който да защити лекарите на работното им място, за да може спокойно да изпълняват задълженията си. Българските лекари настояваме институциите в България, които са ангажирани да оказват дисциплиниращ ефект, да бъдат максимално строги и безкомпромисни и да не се взимат предвид смекчаващите вината обстоятелства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!