Младен Маринов: Лично разговарях с проф. Балтов, няма опасност за живота на пострадалите момчета

OFFNews 11 юли 2020 в 15:58 6312 5

Разговарях с професор Балтов (Асен Балтов - изпълнителен директор на Пирогов - бел. ред.), като той ме увери, че няма опасност за живота на пострадалите момчета. 

Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред медиите, след като стана ясно, че двама мъже са настанени в неврохирургията на Пирогов с мозъчни сътрсения.

Ние ще направим вътрешна проверка за случилото се вчера, но защо всички виждат полицейските действия, а не това, че полицаите са жертва. Никой не вижда какво се случва преди това, подчерта главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Стартирали са и дисциплинарни проверки срещу полицаи. 

По думите на министър Маринов най-вероятно тази вечер отново ще има провокации. "Така, както се награвя ситуацията и й се придават различни нюанси, твърде вероятно е да има провокация довечера", заяви той и добави, че "има опасения и за групи, които ще провокират насилие".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

4

мнение от IP

11.07 2020 в 16:53

Полицаите са жертви най-вече на неадекватните решения на своите шефове.

2800

3

zpe

11.07 2020 в 16:46

"...но защо всички виждат полицейските действия, а не това, че полицаите са жертва."

Защото човек става полицай и военен, когато иска да следва заповеди безропотно. Така че полицай и военен си е жертва по подразбиране и без да го нападат, защото е предал личната си преценка за добо и зло в ръцете на друг (с илюзията, че вече не носи отговорност за собствените действия, а я носи заповядващия господар). Те и мирно да стоят пак са жертви.

17439

2

мнение от IP

11.07 2020 в 16:08

В случая е взето най-тъпото възможно решение. Значи едните искат и имат благоволението на собственика на частния имот да идат там - пускаме ги. Другите искат на плажа. Ами няма откъде да минат. Не ги пускаме.

17439

1

мнение от IP

11.07 2020 в 16:06

Да не се допуснело съприкосновение. Решението да пускат само хора от едната група, а да не е осигурен достъп по друг начин на другата група и хора да не се допускат е решение на човек, който не е наясно как да действа. Още повече, че е имало достатъчно време за подготовка.