Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Младен Маринов: Шофьорът, убил пешеходка край с. Български извор, е с 15 нарушения

OFFNews 28 юни 2019 в 12:08 2995 1

Задържаният за разпространение на наркотици униформен е служител в 4 РПУ в София, като е възможно да има още задържани, съобщи вътрешният министър Младен Маринов в Народното събрание. 

Сигналът по случая е получен от СДВР, след което въпросният служител е бил задържан и предоставен на прокуратурата и съда. "Хубавото в случая е, че сигналът идва от структурата, в която той работи", коментира Маринов. 

Работата по сигнала е продължила около месец, а в момента тече проверка, която цели да установи колко време служителят е пласирал наркотици. 

Първоначално са задържани двама служители, но впоследствие единият бива освободен. "И към момента продължават процесуално-следствените действия и не е изключено да се разшири кръгът на лицата, които ще бъдат задържани", коментира той.

По негови думи това не е първият и няма да бъде последният такъв случай. "В последните години системата се обновява, което е хубаво. В случая това са момчета 92-ри набор. За съжаление, те не преминават през казармата, където се получават базисни навици и дисциплини", заяви Маринов.

Той още коментира смъртта на пешеходка край село Български извор. Припомняме, че 52-годишна жена загина на място, след като беше блъсната на тротоар в центъра на тетевенското село Български извор.

"Водачът, който е предизвикал пътнотранспортно произшествие, е правоспособен от 2014 г. За периода от тогава до момента има 15 констатирани нарушения, което означава, че контрол има. 4 от нарушенията са за превишена скорост и въпреки всичко виждате какви събития настъпват", заяви Маринов и посочи, че в случая най-вероятно също се касае за движение с несъобразена скорост.

Извършителят бе намерен и задържан за 24 часа, като сега предстои разглеждането на доклада на прокуратурата и преглед на мярката за неотклонение. Според вътрешния министър броят на нарушенията показва, че има контрол, като според него той дори е завишен три пъти през последните две години.

"И това е видно и от постъпленията, които влизат в държавния бюджет от наложените глоби", допълни той. 

По време на парламентарния контрол още стана ясно, че тече проверка на дирекция "Вътрешна информация" за изтекла информация от служители на МВР към трети лица за самоличността на ученика от Пловдив, обвинен в тероризъм.

"Искам да уверя, че на брифинги на представители на МВР не са предоставяни лични данни, свързани с този случай", заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13510

1

Mayya

28.06 2019 в 17:17

Значи, мъжете, които "не преминават през казармата, където се получават базисни навици и дисциплини" (въобще не става ясно за какво навици и какви дисциплини) продават наркотици. Следователно жените, които пък никота не са преминавали въпросната казарма, въобще нямат и никога не са имали базисни навици и т.н. и са първи наркодилъри. Да му имам тъпите обяснения. Във всяко стадо е имало, има и ще има мърша, но ако можете да си вършите работата с акъл, поне малко ще намалее. Като и този с 15 нарушения, бил контролиран - ми да бяхте му взели книжката, а не само "И кво шъ прайм сега". И най-добре си мълчете, знаем колко можете, не го затвърждавайте с всяко отваряне на устата.
 
X

Подкастът на OFFNews