Младеж посегна на патрулка

OFFNews 20 октомври 2019 в 14:31 3551 0

Двама мъже са задържани от полицията в Пловдив за осуетяване на проверка и повреждане на служебен автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 01.00 часа на 19 октомври на кръстовището на бул. „Васил Априлов“ и ул. „Дилянка“ автопатрул на Трето районно управление на МВР спрял мъж, за да направи проверка.

При вида на полицаите той побягнал, но бързо бил догонен и задържан от тях. Оказало се, че е на 37 години, с множество криминални регистрации за кражби и грабежи и е осъждан. Докато полицейските служители изпълнявали задълженията си, друг мъж ударил с ръка и счупил стъкло на дясната врата на патрулния автомобил, след което също побягнал.

Малко по-късно 24-годишният се явил в районното управление, където бил задържан.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата на мъжа е повдигнато обвинение и предстои да му бъде наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“. По отношение на негови твърдения за упражнено полицейско насилие по разпореждане на директора на ОДМВР - Пловдив е назначена незабавна проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови