Над 20 пожара в Хасковско, евакуираха село Присадец

OFFNews 08 август 2020 в 22:52 2981 0

Снимка Бтв

Евакуираха хората от хасковското село Присадец заради големия пожар. Там живеят 16 души. Част от тях са отведени в съседното село Радовец, други са доброволци и помагат на пожарникарите, съобщава bTV.

Тази вечер огънят край село Лесово премина река Тунджа се насочи в посока село Присадец, община Тополовград.

От областна администрация в Хасково казаха, че заради силните до ураганни пориви на вятъра, пожарът мени посоката си, което го прави труден за овладяване.

На място за овладяването на огъня работят 7 екипа на пожарна безопасност. Още две пожарни отиват към мястото.

В гасенето са включени и екипи от други структури и доброволци. На място преди селото е струпана тежка техника, която да прокара просеки и да спре огъня.

Кризисният щаб работи на терен, съобщи областният управител на Хасково.

Обстановката в област Хасково остава изключително усложнена, поради възникнали нови 20 пожара днес, съобщиха от Областната администрация.

Областният управител д-р Стефка Здравкова е посетила най-засегнатите от огъня райони. Тя е в непрекъсната връзка с всички институции, ангажирани с овладяването на стихията. Всичката налична техника на пожарната, горските стопанства и общините е включена в пожарогасенето.

За овладяване на пламъците в региона е изпратена допълнителна помощ от 9 екипа от пожарните служби от други области на страната, допълниха от Областна администрация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови