Намериха мъртво новородено в багажника на автомобил

OFFNews 13 октомври 2017 в 14:02 4787 2

Новородено почина, след като бе изоставено в багажник на лек автомобил

Новородено беше намерено мъртво в багажник на лек автомобил в Горна Оряховица, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Велико Търново, която започна разследване.

Бебето е открито, след като вчера от местната болница подали сигнал. Към 18.20 ч. те приели 34-годишна жена от града. Прегледът показал, че тя е родила същия ден, но бебе нямало. След сигнала от полицията намерили семейния автомобил на жената и 34-годишния ѝ съпруг с инициали Х. П. пред хранителен магазин. В багажника криминалистите намерили безжизненото тяло на новородено момченце.

Веднага го откарали за аутопсия във великотърновската болница, където лекарите са установили, че детето е родено живо, живяло е 10 минути и е било удушено.

Жената разказала, че е родила в парк в Горна Оряховица и е получила обилен обилен кръвоизлив. Казала също, че бременността е била нежелана и крита от семейството.

По случая е започнало досъдебно производство за убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него, съобщиха от прокуратурата. 

Извършват се повторни огледи и са назначени експертизи.

За престъплението законът предвижда лишаване от свобода до три години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови