Насилие в училище: Момиче в Пирогов след ритник в корема от момче

OFFNews 17 април 2019 в 09:06 4200 0

Снимка БГНЕС

Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии "Проф. д-р Георги Павлов".

Деветокласничка бе приета по спешност в болница "Пирогов" след ритник в корема от ученик в училището им - Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии "Проф. д-р Георги Павлов".

Нападението става във вторник, за него информира БГНЕС по сигнал от бащата на пострадалата Благовест Стоилов. 

Бащата Благовест Стоилов. Снимка: БГНЕС

В междучасието преди петия час се спречкват между нейна приятелка и момче. Деветокласничката се намесва, за да помогне, и е ударена, пада на земята. Следва ритник в корема ѝ. Викат медицинската сестра - кабинетът ѝ е на същия коридор, директорката. Обаждат се на тел. 112 и пристига линейка. Идва и полиция, която провежда разпити, включително на осмокласника, изритал момичето. Медсестрата е притеснена момичето да няма вътрешни разкъсвания.

Момичето е оставено в университетската болница за спешна помощ за три дни. Състоянието ѝ е стабилно.

Това не е първият, не вторият, а третият инцидент с детето ми - казва бащата пред БГНЕС. Сега с обаждане от училището просто го информирали, че дъщеря му е в шокова зала, неконтактна.

Директорката Нели Стоянова обяснява, че за осемте години, в които е на поста, за първи път викат линейка. За момчето казва, че е за първа година в гимназията. И че е ставал свидетел на сбивания и скандали между родителите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови