Нощен сблъсък между полицаи и роми в Ботевград, издирват се шестима

OFFNews 24 юни 2018 в 15:36 8795 1

Сблъсък между полицаи и роми е станал тази нощ в Ботевград, съобщи сайтът www.botevgrad.com.

Служителите на реда се отзовали на сигнал за силна музика час, подаден в 23:05 ч. Униформените пристигнали пред блок 15 в жк "Север" и се озовали пред тълпа пред блока, която започнала да хвърля камъни и да удря с дървета полицейски автомобил. Нападателите успели да счупят прозорци, но няма ранени полицаи.

Веднага били извикани подкрепления от жандармерия блокът бил блокиран от 10 екипа жандармеристи. Те осветили района и започнала проверка на автомобили и хора.

По неофициална информация се е чула стрелба, пише ботевградският сайт. Официално обаче от полицията отрекоха това пред агенция "Фокус".

Трима са задържани, пише www.botevgrad.com.

Шестима се издирват. Именно те били най-активни, се казва в съобщение на МВР, цитирано от агенция "Фокус". Остава неясно защо те не са били заловени на място.

Образувано е досъдебно производство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11925

1

FeldMarschal

24.06 2018 в 20:22

Нищо не може да ги спре! Събират се на тумби, изкарват колоните /най - ценното им нещо и символ на престиж и заможност/ и почват. Идват двама полицаи и освен да отнесат бой друго не се случва. Докато дойде жандармерията тия са се изпрокрили и майките им ревът и припадат с писаци "расизъм, расизъм - те са невинни". В САЩ не си играят - вадят патлаците и ги оставят на място - така трябва да е и ТУК