Нова схема за рекет: мутри причакват жени шофьори и ги изнудват за щета по автомобил

Или как майка на малко дете подписа протокол, че няма да бие мутри на улицата

OFFNews 13 февруари 2019 в 09:44 21436 2

За нова схема за изнудване на шофьори алармира преподавателката в НСА Боряна Ангелова-Игова. Потърпевшите са принуждавани със заплахи от яки момчета да платят в брой и на място причинена уж от тях щета по скъп автомобил.

Това се случило на Боряна в столичния квартал "Слатина". Историята ѝ, публикувана в сайта Klinklin.bg и разказана днес в сутрешния блок на Нова тв, предизвика хиляди реакции. 

Жената била на детски рожден ден и паркирала автомобила си на улица в квартала. Тръгвайки си, била заобиколена от група млади мъже с мутренски вид, които започнали да я обвиняват, че е одраскала техния автомобил скъп клас. Настояли да им даде веднага 300 лева за щетата. Боряна е убедена, че паркирайки, не е одраскала никого, освен това пред нея на улицата нямало друг спрял автомобил. Погледнала и ръчната спирачка - била пусната. Момчетата обаче настоявали, че дребна драскотина по колата им е получена по нейна вина, подигравайки се, че не знаят кой им дава книжки на жените шофьори, щом не могат да паркират.

За да избегне неприятната ситуация, Боряна предложила да покрие щетата от застраховката на автомобила си, но мъжете категорично отказали. Оказало се, че никой от тях не е собственик на одрасканата кола, а единият я ползва като служебна. Настояли, отново със заплахи, да им се дадат 300 лева в брой или в краен случай заедно да закарат колата в сервиз и семейството на Боряна Игова да плати ремонта. Чувствайки се несправедливо обвинена, жената настояла или да даде данните на застраховката си, или да повика КАТ. Момчетата ѝ заявили, че КАТ има три коли за цяла София и може да висят и да чакат с часове. Междувременно Боряна се принуждава да звънне на 112 и да повика полицейски патрул, притеснявайки се за сигурността си.

Финалът е абсурден, но жената е доволна, че поне не се е поддала на изнудването. Абсурдът идва от реакцията на МВР и КАТ. Пристигайки пръв на мястото, полицейският патрул предупреждава двете спорещи страни да се въздържа от физическа саморазправа, карайки ги да подпишат протокол. 

След като подписах протокола, че няма да бия мутри в крайните квартали, от РПУ-то си тръгнаха, описва случилото се Боряна. (...) Пътната полиция дойде около полунощ, 4 часа след подаването на сигнала. Идваха от място на което 60-годишни мъже се били помлели от бой с железни прътове, заради дребна драскотина на една от колите. (...) Резултатът е акт на стойност 20 лв за мен, защото винаги колата отзад е виновна и има наклон по посока на движението.

Жената е убедена, че нейният случай не е единичен. Същото споделила и застрахователната ѝ брокерка, когато ѝ звъннала заради инцидента. Според потърпевшата мишените са жени, обикновено майки с малки деца (познава се по детското столче в автомобила), които нямат възможност с часове да чакат КАТ и да се опълчат на група дебеловрати мутри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12032

2

Киро Горския

18.02 2019 в 13:41

С какъв акъл идва патрулка и оставя сама жена на произвола на група дебеловрати момчета?! Очевидно я рекетират след като искат пари на ръка. Какви хора, какви мъже и какви полицаи са тези, които си тръгват от такава ситуация??? Дано жената да успее да се пребори с този долен рекет. Радвам се, че е все още невредима.

10571

1

Hissarion

13.02 2019 в 10:20

Тука малко теория на конспирацията е вкарала тая женица.