Обраха митницата в Благоевград, следователи събират пръснати из двора сребърни бижута

OFFNews 18 януари 2020 в 19:26 3521 0

Снимка БГНЕС

Неизвестни обраха югозападната териториална дирекция на Агенция “Митници” в Благоевград, откраднати са големи количества сребърни бижута и пари.

Митницата се намира в района на Домостроителния комбинат край село Покровник. На място се извършват процесуално-следствени действия под надзора на районния прокурор Борислав Ковачки. Според него крадците са се покатерили през аварийна противопожарна стълба, качили са се на покрива и оттам са проникнали в сградата. Така са стигнали до едно от вътрешните помещения, използвано за склад на ценни вещи, съобщи бТВ.

Обирът в митническите складове е извършен през нощта и очевидно извършителите са бързали, тъй като има доста разпилени бижута. Има информация, че там са съхранявани пари, които липсват, стойността им ще се установи в рамките на процеса на разследването. Към момента не се знае дали става дума за конфискувана стока или тя е била оставена за съхранение.

Огледите на мястото продължават с часове, следователи събират пръснатите из двора на митницата сребърни накити, изпуснати от обирджиите при бягството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews