Общински служители в Бургас предотвратиха опит за продажба на 14-годишно момиче в чужбина

OFFNews 19 февруари 2019 в 14:27 5581 1

Служители на Община Бургас са предотвратили продажбата на 14-годишно дете зад граница, съобщи dariknews.bg.

Случаят е разплетен в териториалната дирекция в комплекс "Меден рудник". Там ромско семейство от квартал "Акациите" отвело дъщеря си, за да ѝ бъде изваден нов акт за раждане. Обяснили, че оригиналният документ е изгубен.

Поведението на фамилията се сторило подозрително на служителите на отдела за административно обслужване. Те използвали момент, когато детето останало само за кратко, за да разговарят с него. И тогава момичето споделило, че ще бъде изведено в чужбина против волята му.

Директорът на Центъра за административни услуги "Възраждане" Магдалена Манолова директно сигнализирала в районното полицейско управление. В разговора си със служителите на реда обяснила, че е необходимо да се действа бързо.

Патрулните коли и разследващи екипи пристигнали за по-малко от 10 минути. През цялото време Манолова е поддържала връзка с тях. И докато докато ромското семейство настоявало администрацията да действа по-бързо, за да получат документа, общинските служители правили всичко възможно, за да забавят процедурата.

При последвалата акция са задържани няколко души. По случая е образувано досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5300

1

квазимодо

22.02 2019 в 10:54

Много мек си бе Каракачанов. Трябва кастрация на всички цигани следващите 10 години, веднага след раждане, а след това на лотариен принцип 1 на 1000 да се остави некастрирано. На кого не е ясно - тия разбират само от бой, нищо друго не ги впечатлява.
 
X

Да помогнем на украинските деца!