Оперираха жената, която пострада при вчерашната катастрофа на автомагистрала Хемус

OFFNews 09 септември 2019 в 10:03 2258 0

Снимка Архив

Екипът на д-р Асен Меджидиев оперира жената, която пострада във вчерашната катастрофа на автомагистрала "Хемус". Интервенцията на травмата на лицето е преминала успешно и пациентката се възстановява нормално, съобщават от пресцентъра на болницата.

Тя и още 2 жени и един мъж са били транспортирани в Спешното отделение на "Пирогов", където са преминали подробни прегледи изследвания. Раните на двете жени и мъжа са били обработени, след което пациентите са били освободени от лечебното заведение.

Тази сутрин министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посети "Пирогов", за да се запознае със състоянието на пациентката.

Пред медии изпълнителният директор на спешната университетска болница проф. Асен Балтов съобщи, че през почивните дни през "Пирогов" са преминали пострадали в 28 пътно-транспортни произшествия. Настанени за лечение са 8 пациенти – четирима в неврохирургия и четирима в травматология.

"Дежурствата бяха тежки през тези почивни дни. Преминали са повече от 2000 души, а са останали за лечение 400", обясни директорът на „Пирогов" проф. Балтов.

Двамата с министър Ананиев апелираха хората да шофират внимателно.

Припомняме, че при катастрофата на автомагистрала „Хемус“ автобус, пълен с пътници, се заби в ТИР. Пострадаха 7 от пътниците и шофьорът на автобуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови