Откриха 178 дози хероин в ромския квартал в Кюстендил, където вчера нападнаха полицаи

OFFNews 17 юли 2020 в 11:22 1826 0

178 дози хероин откриха полицаи в ромския квартал "Изток" в Кюстендил, където вчера бяха нападнати трима полицаи и служебното им куче. 

Видът на наркотика е установен с полеви наркотест, съобщи Агенция "Фокус", цитирайки говорителят на МВР в града. 

Припомняме, че вчера при проверка на жилище в квартала, органите на реда бяха нападнати с ножове, секири и метални пръти. Единият от служителите е с разкъсно-контузна рана на главата и кръвонасядане на лявата ръка, другият е с рана на ръката, като е засегнат и кръвоносен съд, а третият полицай е с охлузни наранявания на главата.

Кучето е с кръвонасядане на лявото око и ограничено движение на предната лява лапа. На служителите е оказана медицинска помощ в кюстендилската болница. Притежателите на наркотичното вещество и собственици на имота са братя - на 31 и 50 години. Задържани са с полицейска заповед до 24 часа.

На по-възрастния мъж е оказана медицинска помощ в болницата. Той е с контузия на дясното коляно, получена след участието си в нападението над полицаите.

По случая са започнати две досъдебни производства - за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества и за нападение и нанасяне на телесна повреда на полицейски орган по време на изпълнение на служебните му задължения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови