Откриха мъртъв съсед на издирвания за убийство Стоян Зайков от Костенец (обновена в 19:59)

OFFNews 15 май 2019 в 14:33 5778 1

Тялото на мъртъв мъж е открито в Костенец, съобщи агенция "Фокус", като се позова на МВР.

Трупът е намерен в къща в близост до дома на издирвания във връзка с убийството на 38-годишната Милена Шишкова Стоян Зайков. В момента тече оглед на място.

Къщата на открития починал мъж в Костенец е в съседство с тази на Стоян Зайков, заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Полицията открила тялото, след като сутринта получила сигнал, че мъж не се е явил на работа. Проверили адреса му и го открили мъртъв. Засега не се съобщава неговото име. Засега единствената известна връзка на починалия и на издирвания е, че са били съседи.

„Засега не може да говорим категорично, че има насилствена смърт. Изследваме и двете версии, но по-подробна информация ще можем да дадем след извършването на огледа на трупа. На място е директорът на ОДМВР – София и главният секретар на МВР с оглед последните събития, които бяха в Костенец“, каза Маринов.

По последна информация от МВР смъртта вече се разследва като убийство:

„Към този момент нямаме никакви категорични доказателства, които да твърдят, че заподозреният извършител на първото убийство е автор на второто. Има роднинска връзка. Трети братовчеди са. Беседвали с убития. Той не е имал никакви притеснения, които да сподели с нас. Категорично е заявил, че в неговата къща няма никой. Дали го е използвал като ятак, само може да гадаем. Нямаме никакви данни от убития, който е намерен днес да е имал интимни взаимоотношения с убитата преди време”, обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Мъртвото тяло на 38-годишната Милена Шишкова бе открито е петък, след като близките ѝ позвънили в полицията, тъй като дълго не успели да се свържат с жената. Оттогава основен заподозрян и обявен за издирване е бившият ѝ партньор - 43-годишният Стоян Зайков, който е бивш затворник. Смяташе се, че Зайков се укрива в района на Костенец. Досега мащабното му издирване не доведе до резултат.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

1

рамбо

15.05 2019 в 16:47

Този нали го търси цялото МВР вече дни наред. Хеликоптери, хора, кучета даваха по ТВ.Оказва се, че чак сега са проверили в съседната къща на издирвания...Жалка работа, поредния провал на полицията