Пътник във влак на БДЖ пострада от хвърлен камък

OFFNews 11 юни 2018 в 11:12 5772 3

Пътник във влак на БДЖ пострада от хвърлен камък

Пътник във влак на БДЖ е пострадал, след като вандали хвърлили камък по композицията. От БДЖ съобщиха, че инцидентът е станал на 10 юни около 21.50 часа, когато бързият влак от Благоевград за София е "атакуван с камъни от неизвестни лица" в района между гарите Горна баня и Захарна фабрика.

В резултат на вандалската проява е пострадал млад мъж, който е пътувал във влака. 

Хвърлените камъни са счупили стъкло на странична врата на втория вагон от състава на влаковата композиция, вследствие на което пътникът е получил наранявания в областта на главата. Превозната бригада на влака е реагирала незабавно, като е подала сигнал до Спешна медицинска помощ и пострадалият мъж е откаран в болница.

Подобни вандалски прояви нанасят значителни материални щети за „БДЖ–Пътнически превози” ЕООД, като фактически саботират всички усилия на ръководството на националния железопътен превозвач за предлагане на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите, уточняват от пресцентъра на железниците. Най-важното измерение на тези посегателства обаче, е застрашаването на сигурността на движението на влаковете, както и живота и здравето на клиентите и служителите на националния железопътен превозвач.

От началото на 2018 г. това е 19-ият случай, при който влакове на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД са замеряни с камъни. За същия период на 2017 г. са регистрирани 42 случая, а за цялата изминала година са 76, от които е пострадал един пътник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

11.06 2018 в 15:34

Вместо по мачове и гей-паради, за определен период във всеки влак по един полицай, който да може да стреля по подобни вандали. Струва ми се, че тогава рязко ще намалеят тези случаи.

5800

2

Тито

11.06 2018 в 15:17

Никаква Горна баня никаква Захарна фабрика кажете ясно на хората това са новите варвари от ФАКУЛТЕТА които отглеждаме с нашите данъци.

11024

1

Комита

11.06 2018 в 12:12

Ех, тези орки. После що Светлана Дончева пише такива статуси във "Фейсбук"... :)
 
X

Да помогнем на украинските деца!