Пет кучета Кане корсо убиха мъж в софийско село (обновена)

OFFNews 07 юни 2019 в 14:17 22907 3

Прокуратурата разследва тежък инцидент - мъж е бил нападнат и убит от няколко домашни кучета в софийското село Владо Тричково.

Трагедията се е случила в гориста местност край селото в четвъртък. Загиналият е на 39 години.

Собственикът на петте кучета, 41-годишен мъж, е арестуван. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

На място тече повторен оглед, започнало е досъдебно производство.

На брифинг на ОД МВР София днес следобед съобщиха, че 39-годишният Димитър - жител на същото село, който се грижел за болната си майка - рано сутринта в четвъртък излязъл на разходка, купил си кафе и лимонада. Към 16:00 ч вчера тялото му било намерено от възрастна жена в ливада на края на селото. Жената е подала сигнал в полицията.

На метри от мястото се намира вилата на собственика на кучетата, а по време на инцидента той не е бил в къщата. Животните са от породата кане корсо.

До момента разследването е установило, че кучетата са живеели в двора, но са намирали начин да излизат навън. Така ги намерила и полицията - част от животните били в двора, а друга част - на ливадата. Местните разказват, че на собственика многократно са били правени предписания да построи ограда, но той така и не го направил. Добавят, че тези животни и друг път са нападали хора. На брифинга днес съобщиха, че жалба е подавана през 2016 г., която впоследствие е била препратена на общината.

Собственикът е бил издирен от полицията, явил се на място в селото и е оказал пълно съдействие, обявиха още от ОД МВР-София. Оттам добавиха, че отивайки на място, са намерили двора затворен, но въпреки това кучетата е имало как да излязат навън.

Убитият мъж също е бил стопанин на куче. Проверена е версията дали то не се е сбило с другите. Тя обаче била отхвърлена, защото кучето на Димитър си било в двора на неговата къща и не е имало следи от сбиване.

Това е поредното нападение на домашно куче. В четвъртък домашно куче нападна и нахапа жестоко случайно преминаваща жена, като отхапа част от устната на жената.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11730

3

Батко

08.06 2019 в 01:16

Когато здравият разум беше повече от либерастията, такива песове бяха убивани... Превантивно! Смърт за собственика, та да си помисли следващия!!!