Пиян мъж насочил пистолет срещу съседка и детето ѝ в Стара Загора, арестуван е за заплаха за убийство

OFFNews | 30 май 2019 в 11:50 | 3036 |2

46-годишен мъж е арестуван в Стара Загора за заплаха за убийството на жена и дете.

Той размахал пистолет и заплашил, че ще убие 14-годишно дете, като опрял в главата му законно притежаван пистолет Ekol Majol, 9-милиметров. Четири дни по-рано насочил оръжието към главата и гърдите на майката и отново заплашил с убийство.

Случилото се разиграло в блок, където жената наела апартамент и пренасяла багажа си. Мъжът направил скандал след употреба на алкохол. Преди да се нанесат в блока, той не е познавал потърпевшите.

Според прокуратурата заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването на намеренията на задържания.

Обвиняемият Д.М. е криминално проявен, конфликтен, с агресивно поведение спрямо съседите си и извършител на други противообществени прояви. Престъпленията, за които е привлечен в качеството на обвиняем и задържан Д.М., се наказва с лишаване от свобода до шест години.

Районен съд – гр. Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Д.М. е извършил престъпленията, за които са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Препоръчани материали
iliander73

Рейтинг : 1000

30.05 2019 в 14:31 2
+ 0
- 0
В страната има засилено полицейско насилие срещу безработни и социално слаби българи!
Полицаите насилват всички български мъже ,които са ходили в казарма и не са напуснали Родината в имиграция!
МВР са брутални насилници!
Mayya

Рейтинг : 2282

30.05 2019 в 12:50 1
+ 2
- 0
ЗАКОННО притежавано оръжие от "криминално проявен, конфликтен, с агресивно поведение спрямо съседите си и извършител на други противообществени прояви." ... Някой нещо за законите ?!?!?!?!