Полицаи и надзиратели излизат на протест за повече пари за нощен труд

OFFNews 05 юли 2019 в 07:00 2981 2

Полицаи и надзиратели излизат на протест днес с искане за повече пари за нощен труд. Той ще се проведе пред сградата на Министерския съвет.

Днес МВР отбелязва 140 години от създаването си и служителите му решиха да отбележат деня по този начин. Протестът има подкрепата на Българския лекарски съюз и Конфедерацията на труда "Подкрепа".

Държавата се опитва да получава безплатна сигурност - коментира пред БНТ преди дни зам.-председателят на синдиката на МВР Илия Кузманов. 8 часа за граничен полицай на границата нощно време са равни на 2 лева, даде пример той. Това е точно 25 стотинки на час.

"Освен така наречената ставка за нощен труд сме поставили искания и за извънредния труд, както и за увеличаване на числеността на служителите в местата за лишаване от свобода, тъй като в момента работим под санитарния минимум", посочи Маринела Георгиева от Управителния съвет на полицейския синдикат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4821

2

Марто

05.07 2019 в 09:52

Първите не могат да заловят издирван убиец, другите не могат да опазят от бягство осъждани такива..в този ред на мисли, какви заплати въобще получават и защо искат увеличението им ?
Както колегата вече спомена, това е чиста НАГЛОСТ на помиари !