Полиция и жандармерия на крак заради абитуриентите

Изпращанията вече са концентрирани по паркинги и училища

OFFNews 22 май 2020 в 10:47 3401 1

Полиция и жандармерия ще следят за нарушители по време на баловете, които тази година се отменят заради разпространението на COVID-19 у нас. Очаква се струпване на абитуриенти по големите паркинги на молове и други магазини, каквато е сегашната мода сред зрелостниците.

Другите места със засилено полицейско присъствие ще са училищните дворове, където се очаква струпване на абитуриенти и родители. 

Това се разбра от думите на главен инспектор Дарин Димитров от отдел "Охранителна полиция" във връзка предстоящите празници около 24 май, когато са и баловете.

При установяване на подобни нарушения, ще се пишат актове, допълни Дарин Димитров.

Той посочи, че сега най-сериозните нарушения на противоепидемичните мерки са именно струпванията по паркинги, където абитуриентите си правят импровизирано изпращане.

СДВР и жандармерията са направили необходимата разстановка, за да не се допуска нарушаване на обществения ред и на площада пред храм-паметника "Св. Александър Невски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

DepecheMode

22.05 2020 в 12:21

Трудно можеш да ги озаптиш тийнейджърите, те си искат своето. Сега им е паднало, дето се вика. От друга страна, мерките са си мерки и са за всички. Трябва да се намери баланс.