Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Полицията в София: Може да се стигне до физически сблъсъци

OFFNews 30 юли 2020 в 09:03 6942 1

Има вероятност по време на протестите и блокадите на основни пътни артерии в столицата да се стигне до физически сблъсъци, предупредиха от столичната полиция тази сутрин.

"Цяла нощ сме водили разговори с протестиращи, в малките часове постигнахме резултати и 4-5 кръстовища бяха отворени. Призовавам да сме толерантни. В момента Орлов мост е блокиран, ще има дискомфорт за столичани. Няма резултат в опитите за преговори. Опитваме да спазваме правата и на протестиращите, и на останалите граждани", каза на извънреден брифинг директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

В момента на Орлов мост и на бул. Цар Освободител край площад "Независимост" движението е блокирано от палаткови лагери, маршрутите на градския транспорт са променени.

Според шефа на СДВР, въпреки усилията на полицията има вероятност да се стигне до физически сблъсъци.

"Важно е да сме толерантни. Никога не изхождаме от позицията на силата, опитваме да водим диалог. И другите граждани имат права, трябва да стигнат до работата си. Да запазим мира - който иска да протестира, нека го прави по законов начин", категоричен бе той.

Иначе снощният многохиляден протест в столицата е преминал спокойно и няма арестувани граждани.

"Идеята не е да задържаме лица. Всичко трябва да стане демократично. Има много стрес и самоконтрол в колегите, в крайна сметка за мен най-важен е подходът. Много важно е как ще подходиш", каза още ст. комисар Георги Хаджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!