Поръчка заради работата му като журналист е основната версия за побоя над Слави Ангелов

OFFNews 18 март 2020 в 08:55 3853 0

Снимка 24 часа

В никакъв случай мотивът не е грабеж. Основната версия, по която работим е, че е дадена поръчка заради някоя от дейностите, които е извършвал като журналист.

Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред БНТ тази сутрин по повод снощния побой над главния редактор на в. "168 часа" Слави Анелов от двама души с метални пръти пред дома му на бул. "Дондуков".

Снощи е проведен оглед и е проведена първоначална беседа с Ангелов. Допълнително ще се разговаря с него, снощи най-важното беше да бъде стабилизиран, посочи Иванов.

Тепърва предстоят много действия: нов оглед, допълнителен разговор, преглед от записи от камери наоколо.

По случая работят СДВР, Главна дирекция "Национална полиция"

Ангелов е в стабилно състояние, няма пряка опасност за живота му.

Ръководството на Медийна група България излезе с изявление във връзка с нападението. То бе публикувано на сайта на "24 часа", където преди да оглави "168 часа" Ангелов ръководеше криминалния отдел.

В него се казва:

Ръководството на Медийна група България и всички колеги на журналиста Слави Ангелов изказват своето възмущение от
бруталното нападение над него.

Посегателството е изумително със своята провинциална грубост.

Слави е бил нападнат пред дома си от двама души с маски, а в това време трети е снимал побоя.

Журналистът не е бил ограбен, което насочи разследването към последните публикациии на Слави Ангелов във вестниците "168 часа" и "24 часа" и социалните мрежи.

Слави Ангелов е разследващ журналист с активна гражданска позиция по много теми, особено екологични, като не се бои да
бъде остър.

Изказваме своята благодарност на болница "Царица Йоана" (известна повече като ИСУЛ) и на МВР за навременната и бърза реакция в тези смутни времена.

Журналистите от "168 часа" преглеждат всички последни публикации на Слави и ще съдействаме активно на разследващите органи.

Кураж, Слави! С теб сме!

Факултетът по журналистика и масова комуникация на Софийския университет също излезе с позиция, в която се казва:

Студенти, докторанти и преподаватели - цялата академична общност на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, изразяваме остро негодувание от поредния брутален, варварски акт срещу нашия колега Слави Ангелов - разследващ журналист, главен редактор на в "168 часа".

Ужасяващи действия като нападения срещу журналисти възмущават със своята безпардонност и незачитане не само на свободата на словото и на хората, които защитават гражданска позиция и работят в името на нормалната журналистика и за по-информирани граждани, то е грубо погазване на основни човешки права.

Пожелаваме на нашия колега Слави Ангелов сили и бързо възстановяване!

Журналистическата общност и гражданското общество трябва да се обединят и да направят всичко възможно за прекратяване на физическата саморазправа с журналисти и на всякакъв натиск върху представители на четвъртата власт!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!