Пожарът в бургаския магазин за техника е локализиран, но гасенето продължава (обновена)

OFFNews 14 април 2020 в 21:21 2337 0

Снимка БНР

Огромен пожар избухна в складовата зона на един от магазините на известна верига за черна и бяла техника в Бургас. По първоначални данни жертви няма, но е унищожена техника на огромна стойност, помещенията също са тежко пострадали.

Пожарът в сладовата зона на магазина за техника в бургаския комплекс "Изгрев" бе локализиран около 19:30 часа. По първоначални данни засегнатата площ е около 450 кв.м., съобщава БНР.

Огнеборците са спасили второ складово помещение с площ 420 кв.м. До окончателното ликвидиране на пожара на мястото на инцидента ще останат три противопожарни екипа. Вероятно първоначалния оглед на местопроизшествието с участието на пожаро-технически експерт ще стартира утре, поради високата температура в помещението към момента.

Сигналът за пожара бе подаден в 15:05 часа. Веднага към мястото на инцидента са се отправили два противопожарни автомобила с шестима огнеборци.

Огромни черни кълба с пушек се издигаха от двуетажната сграда на магазина, разказа репортер на БНР Бургас, който е на място. Паркингът на мола не е можел да се види от задимяването.

Пожарът е започнал от складовите помещения.

Заради високата температура в началото пожарникарите не са успели да влязат в помещенията. Пушеците значително намаляха. Те обаче са опасни за вдишване, защото съдържат вредни химикали. Затова и полицията на място се опитва да разпръсне любопитните, събрали се да гледат.

От съображения за сигурност бяха евакуирани медиците и пациентите от намиращия се в непосредствена близост новооткрит медицински център, съобщи във facebook профила си кметът Димитър Николов, който бе на мястото на пожара.

На мястото на пожара бяха изпратени четири автомобила и 17 огнеборци

Служителите от магазина бяха евакуирани, няма пострадали от инцидента. Предвид леснозапалимите стоки, съхранявани в склада и трудността при овладяването на пожара, за съдействие бяха изпратени още два противопожарни автомобила и 11 огнеборци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !