Пребиха с метални пръти разследващия журналист Слави Ангелов

OFFNews 17 март 2020 в 22:15 23978 2

Снимка БНТ

Разследващият журналист и главен редактор на вестник "168 часа" Слави Ангелов е пребит пред дома му на бул. "Дондуков" в София.

Нападателите са били двама. Удряли са го по лицето. Били са го с метални пръти. Трети човек е записвал побоя. Побоят не е бил с цел грабеж, защото нищо не му е отнето, включително и лаптопът, съобщават колегите на Ангелов от вестник "24 часа".

"Паркирах колата и тръгнах към къщи. Пред мен вървеше един съсед. Щом той влезе във входа, видях човек с маска. Отначало не обърнах внимание, защото сега много хора ходят с маски, но тази беше с череп и кости" - разказа журналистът - "Когато се свестих, едно момиче се бе навело над мен, имаше и полиция. Дойде линейка и ме откара в болница"

По информация на БНР журналистът е в Университетската болница „Царица Йоана“. Той е контактен.

Мястото на нападението е отцепено от полицията.

"Медийна група България", издател на "168 часа" и "24 часа", излезе с официално изявление, в което се казва:

"Ръководството на Медийна група България и всички колеги на журналиста Слави Ангелов изказват своето възмущение от бруталното нападение над него.

Посегателството е изумително със своята провинциална грубост. Слави е бил нападнат пред дома си от двама души с маски, а в това време трети е снимал побоя.

Журналистът не е бил ограбен, което насочи разследването към последните публикациии на Слави Ангелов във вестниците "168 часа" и "24 часа" и социалните мрежи.

Слави Ангелов е разследващ журналист с активна гражданска позиция по много теми, особено екологични, като не се бои да бъде остър.

Изказваме своята благодарност на болница "Царица Йоана" (известна повече като ИСУЛ) и на МВР за навременната и бърза реакция в тези смутни времена.

Журналистите от "168 часа" преглеждат всички последни публикации на Слави и ще съдействаме активно на разследващите органи.

Кураж, Слави! С теб сме!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

18.03 2020 в 11:41

Важното е, че има стабилност ....

17156

1

aviatora

18.03 2020 в 08:37

По поръчка на мутраците са го предупредили!!!