Протест в Габрово след нападение в супермаркет

OFFNews 10 април 2019 в 21:11 8648 2

Снимка Фейсбук

Жители на Габрово излязоха на протест, след като клиенти пребиха служител на супермаркет, който им направил забележка.

Нападението е станало в неделя вечерта. Тримата мъже влезли в супермаркета, като според служители на магазина били видимо почерпени, но не пияни. 

Те започнали да се заяждат с хората в магазина. 

„Отидох при тях и ги помолих най-учтиво да не се разправят на входната врата, защото минават клиенти”, разказва служителят Венцислав Иванов, цитиран от Нова телевизия. Тримата мъже обаче му отговарят с юмруци.

Тримата нападатели, които са от ромски произход, са задържани за 24 часа и след това освободени. Това предизвика гнева на жителите на Габрово. Освен това от полицията не са съобщили за нападението, като за него се е разбрало, след като собственикът на супермаркета пуснал видео в социалните мрежи. 

Днес нападателите отново бяха арестувани. Оказва се, че те са познати на полицията.  

По случая се води досъдебно производство за хулиганство и причиняване на телесна повреда.

Протестиращите се събраха пред сградата на Общината и след това се отправиха към Окръжния следствен отдел, където се намират нападателите. 

Планираното като мирно шествие обаче ескалира и демонстрантите опитаха да нахлуят в сградата, като се стигна до сблъсъци. 

След нападението от Община Габрово са поискали масови полицейски проверки на всички адреси, на които има струпване на ромски фамилии и на хора от криминалния контингент. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8067

2

Denitsa Gyurova

10.04 2019 в 22:53

Отдавна съм отчаяна по въпроса за тази паплач...

13510

1

Mayya

10.04 2019 в 21:45

Пълен блокаж на всички институции и абдикиране на задълженията им. Ще ги хванат, ще ги пусна и ще си мълчат. След протест - пак ще ги хванат, ако мине - пак ще ги пуснат. Въпреки че, много добре си ги познават, а и отлично знаят какво трябва да правят. По градове и паланки вече за нищо не ставаме. Които и управляващи да дойдат, с тоз матр'ял нищо няма да се получи (с извинение за пораженчеството).