Психично болен удари 8 коли, жена и полицай във Варна, бягал от мафията

OFFNews 03 юни 2020 в 11:53 3162 0

Снимка pixabay

37-годишен неправоспособен мъж е блъснал осем коли, 60-годишна жена и ударил полицай във Варна. 

На 2 юни на кръгово кръстовище в морския град лек автомобил предизвикал пътно-транспортно произшествие, като ударил 8 коли и възрастна жена. Тя е в добро състояние и е получила само контузни наранявания. Няма опасност за живота й. 

Задържаният е от добричкото село Одърци. Бил е във видимо нетрезво състояние и е оказал съпротива при задържането. Взета му е кръвна проба за наличие на алкохол и наркотици. 

Мъжът е бил настанен в болнично заведение под полицейска охрана, където е продължил да буйства и е нанесъл удар на един от полицейските служители. 

На брифинг днес районният прокурор на Варна – Невена Илиева, заяви, че мъжът страда от биполярно разстройство. Бил е диагностициран на 19-годишна възраст.

Той е тръгнал от дома си, като преди това се е скарал с жената, с която живее на семейни начела.

Казал е на свои близки, че е преследван от мафията и единственото, което може да направи, е да избяга във Варна.
„Когато пристига в града, започва поред да блъска 8 автомобила, а пешеходката е ударена два пъти“, съобщи Илиева.

Настанен е в болница, защото е имал много висока температура. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, защото може да не носи наказателна отговорност, но има възможност да е бил в период, в който осъзнава какво прави.

Докато се чака експертизата, той ще бъде настанен в психиатрична клиника за 30 дни и ще му бъде повдигнато обвинение.

Районният прокурор заяви още, че мъжът е бил с отнета книжка, но през 2016 г. се е явил на проверовъчен тест на КАТ. Предстои да се установи по какъв начин той отново е получил удостоверение за правоспособност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови