Психолози работят с децата, изгубили приятеля си на морето

OFFNews 06 юли 2019 в 21:02 7434 0

Море

Снимка nova.bg

Държавната агенция за закрила на детето организира кризисна интервенция и изпрати екип незабавно на място в Слънчев бряг, след като вчера 16-годишно момче се удави в морето, съобщиха днес от ведомството.

Екип от опитни психолози своевременно са се отзовали и помагат на 19 деца да преодолеят травмата. Двама експерти в областта на психологията оказват навременна помощ на децата, част от групата, в която е било загиналото в курортния комплекс дете. Психологическата подкрепа е с цел децата да се справят с преживяването на загубата на техния приятел.

Загиналото момче е било в курорта заедно с другите деца за участие във фолклорен фестивал, видяно е последно към 11 ч. преди обед в базата. Половин час по-късно то е било извадено безжизнено от спасителите на плажа.

Към Държавната агенция от години е създаден кризисен екип за работа в страната. Той се състои от 40 психолози и психиатри, специалисти, които са компетентни да реагират и провеждат кризисни интервенции при настъпване на критични събития, в които има пострадали деца, смъртни случаи или деца са свидетели на такива събития, уточняват от агенцията.

В съобщение до редакцията ни екипът на ДАЗД изразява своите съболезнования и съчувствие към мъката на близките на загиналото дете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови