Пуснаха движението по пътя за Турция. Протестът ще продължи

OFFNews 04 август 2020 в 23:08 3405 0

Движението по платното на автомагистрала "Марица" за Турция, което бе затворено от протестиращи срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, бе отворено малко преди 23 часа.

Това стана след като троен кордон от полицаи успя да изтласка хората. Те обаче се заканват да не напуснат местата си и протестът да продължи. 

Иван Тошев съобщи, че е пострадал, но не е ясно какво му е.

До сблъсъци не се стигна. Униформените бързо разградиха лагера и освободиха движението и в двете посоки към и от границата с Турция, съобщи БНР. 

Платната на магистралата в района на около 4 км преди граничния пункт Капитан Андреево бяха блокирани в двете посоки заради нерегламентиран протест, което причини струпване на автомобили и тирове. Преди 23 часа движението по автомагистралата беше възстановено. Полицейски екипи продължават да дежурят в района за гарантиране на обществения ред и сигурността на трафика, съобщиха от МВР.

Адвокат Николай Хаджигенов, организатор на протеста коментира: "Нямаше напрежение между нас и хората, които пътуваха. Пуснахме всички малки деца, имаше болни възрастни хора, пуснахме всички. Лично предложих на униформените да дръпнат колите назад, след като се разредиха достатъчно, но не го приеха. Сега ме избутаха от платното. Аз затова дойдох, да ме избутат, да ме набият и след това да ме задържат. В момента, в който си тръгнете, ще бъде задържан".

Към 23 часа никой не е бил задържан, съобщи БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови