Разбиха група за наркотрафик с 3 килограма кокаин

OFFNews 30 май 2018 в 13:11 3782 0

Три килограма висококачествен кокаин са открити в хода на операция, проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура.

След акцията трима мъже са задържани под стража.

Подробности за хода на разследването дадоха заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Стефан Джолев и наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура Георги Мойсев.

Работата по разследването продължила повече от 4 месеца. Служители на ГДБОП предприели полицейски действия във връзка с досъдебно производство за престъпление по чл. 321 вр. чл. 354А от НК., а в хода на операцията, проведена на 26 май под наблюдението на Специализирана прокуратура в района на Свиленград и Ботевград, е неутрализирана организирана престъпна група, занимавала се с разпространение и трафик на наркотични вещества на територията на цялата страна.

Акцията е осъществена след сделка с наркотични вещества в землището на хасковското с. Левка. Задържани са трима мъже от Свиленград и Ботевград. Двама от тях са криминално проявени и осъждани, единият е с чисто съдебно минало. У тях са намерени и иззети повече от три килограма с бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин, с много високо качество.

След задържането им, при последвалите действия по разследването - претърсване и изземване на различни адреси в Свиленград, с. Левка и Ботевград и личните обиски, са открити и иззети мобилни телефони, около 20 000 лева, електрона везна, лаптоп, и други вещи, които имат отношение към случая. На трима от групата е повдигнато обвинение за участие в престъпна група и разпространение на наркотици и им е взета постоянна мярка „задържане под стража“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови