Разкрита е нелегална производствена база за рязан тютюн в София

OFFNews 27 септември 2019 в 16:29 2874 0

Снимка пресцентър МВР

При акция на столичната полиция е разкрита производствена база, оборудвана за рязане на тютюн, иззети са над 100 кг контрабандна суровина, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Трима са задържани в момент на рязане на тютюн и приготвянето му за продажба днес в столицата. В хода на специализираната полицейска операция по противодействие на престъпления с акцизни стоки, служители от отдел „Икономическа полиция“ в СДВР предприели претърсване на производствено хале в ж.к. „Бенковски“.

В помещението са намерени два съда с формата на варели с накиснат тютюн, машина за рязане на тютюн в работен режим, близо 10 килограма вече нарязан тютюн и приготвена за рязане около 100 килограма листна маса. Иззети са множество предмети и вещи, служещи за приготвянето и пакетирането на тютюна, в това число везни и пликове.

На място са задържани двама младежи на 17 и 18 години и 31-годишен мъж, на които е наложена полицейска мярка до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава под ръководството на Софийската районна прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови