Разкрити са извършителите на две убийства във Варна

OFFNews 10 август 2019 в 18:39 6388 1

ОДМВР Варна

Снимка ОДМВР Варна, пресцентър

Криминалистите във Варна разкриха двама убийци, те са задържани, работата по доказване и документиране на двете тежки престъпления продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.

Разследването на едното тежко престъпление е започнало в ОДМВР-Варна преди десетина дни в рамките на образувано досъдебно производство, след получен сигнал за открито полузаровено тяло на мъж в гората между селата Кантарджиево и Орешака.

Установена е самоличността на убития – 66-годишен от Варна, а по-късно и извършителят на престъплението. Изяснено е, че той е съсед по вила на убития, тормозен от него в продължителен период от време. „Може да се каже, че убитият е тормозел своя съсед, крадял го е, заплашвал, нанасял му е побой понякога“, казва административният ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Владимир Чавдаров.

Вчера извършителят на убийството в местността Добрева чешма е задържан, той е мъж на 91 години. Снощи са били назначени и извършени две съдебно-медицински експертизи за установяване на медицинското му състояние. Според експертното заключение, с оглед на възрастта и заболяванията му, той не може да пребивава в ареста, но е вменяем и може да отговаря за действията си, допълни апелативният прокурор.

Снощи в полицията е получен сигнал, а по-късно е задържан 58-годишен мъж за убийството на жената, с която живеел. Оказало се,че той е известен на органите на реда, а според областния директор на МВР до момента не са постъпвали сигнали за упражняваното домашно насилие. Зам.-главният прокурор Иван Гешев също присъства на брифинга във варненската полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови