Разкрития за случая край Негован: Убийците ремонтирали апартамента на жертвите си

OFFNews
28 август 2019 в 22:01 | 25545 |3

Двама са задържани като заподозрени за двойното убийство и захвърлените човешки останки край Негован.

Пробивът в разследването на двойното убийство настъпи с разкриването на заподозрените за извършители. Впоследствие бяха установени и жертвите. Към момента за срок до 24 часа са задържани двама мъже - на 44 и 39 години. Открити са и два пистолета, с които вероятно е извършено престъплението. Извършителите са били наети за услуги по техническата поддръжка на апартамента на семейството, до който са имали достъп и където са били убити мъжът и жената. Към този момент данните сочат користен мотив за двойното убийство, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг.

По-рано днес беше съобщено, че застрелният мъж е бивш треньор по борба и се казва Йордан Атанасов. Освен в български отбори, той е работил и в Саудитска Арабия и Нигерия. Другата жертва е Мариана Атанасова, с която Йордан Атанасов е съжителствал.

Анализирани бяха хиляди сделки с имоти, сключени от възрастни хора, отговарящи на критериите на жертвите, открити край Негован. Проверени бяха данни за невзети пенсии, както и информация от банките за преводи на пенсии по банков път, пълен преглед бе направен в базата данни за безследно изчезнали, каза директорът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски.

След публикуването на допълнителни детайли, свързани с убитите, е получена информация за евентуалната им самоличност и пристъпихме към активна работа за претърсване и обиски на поредица обекти, допълни той.

Според доказателствата до момента двете убийства са извършени в апартамента на жертвите в столичния кв. „Иван Вазов“. Използвано е огнестрелно оръжие със заглушител, като впоследствие са положени усилия за заличаване на следите. Мъжът и жената не са били обявени за издирване.

Убийците са се познавали от около година и половина със семейството и са имали достъп до дома им.

След престъплението извършителите не са се крили и са водили обичайния си начин на живот. След анализа на данните за тях 6 дни са били контролирани денонощно и са задържани, докато работели на обект в малко населено място извън София. Те са криминално проявени, за единия има данни, че е излежал присъда, съобщи директорът на СДВР Георги Хаджиев.

zuljin

Рейтинг : 3742

29.08 2019 в 09:00 3
+ 0
- 0
Стефане, ако ще да открият и защо са изчезнали динозаврите, аз мнението за тях няма да си променя... Вицовече от соца хич не са случайни.
zuljin

Рейтинг : 3742

29.08 2019 в 08:53 2
+ 0
- 0
Ей добре, че гологлавия л@йнар се натиска да ни покаже, какъв професионалист е, че да вземат да си свършат работата, която иначе от 10 години никой не върши.
Направо са ТИТАНИ на мисълта!!!
Стефан

Рейтинг : 15278

29.08 2019 в 00:30 1
+ 0
- 0
Верно са отработили красиво. Сам нямаше да се сетя да направя така, ма на мене не ми е и работа.
Значи могат, когато искат ...
Та, какво казвате за тъпите милиционери?