Само за една нощ в Пловдивско - 19 бързи производства за шофиране с алкохол и наркотици

OFFNews 19 януари 2020 в 17:13 3624 0

19 бързи производства - две за предлагане на подкуп на полицейски служители, десет за шофиране в нетрезво състояние с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, пет за шофиране след употреба на наркотични вещества и две за държане на наркотични вещества.

Това е равносметката на мащабната полицейска акция в Пловдивска област през изминалата нощ. Тя бе разпоредена от Окръжната прокуратура в Пловдив. Проверката е във връзка със зачестилите случаи на пътнотранспортни произшествия в резултат от шофиране в нетрезво състояние или след употреба на наркотични вещества.

Вдигнати на крак са били служители на специализирани полицейски сили, на пътна полиция и на районните управления, които са проверили 1436 автомобила и 1737 души на територията на Пловдив и областта, уточниха от пресцентъра на ОД на МВР.

Извършителите са били задържани.

В Първо РУ в Пловдив е задържан човек за агресивно поведение към служителите на реда, уточняват и от полицията. По Закона за движение по пътищата са съставени 120 акта и 126 фиша за нарушения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови