Самоубийство или нещастен случай са версиите на МВР за смъртта на варненския журналист

OFFNews 24 май 2020 в 13:26 5534 1

Журналистът Георги Александров се е самоубил или е починал вследствие на нещастен случай, обяви на брифинг във Варна апелативният прокурор на града Владимир Чавдаров.

Варненският журналист беше открит мъртъв в района на Варненското езеро под Аспаруховия мост вчера.

„На 22-ри май, около 17:30 ч. е открито тялото на мъж в плавателния канал под Аспаруховия мост, на около 60 метра източно в посока на морето. Тялото е разпознато от близките на 39-годишния Георги Александров.

Причината за смъртта е удавяне – сочат резултатите от извършената вчера аутопсия. Установени са височинни травми по вътрешните органи, които са причинени от падане от високо. Не са открити никакви медицински находки и травми, които да са причинени от насилие върху Александров. Досъдебното производство работи по две основни хипотези – нещастен случай или самоубийство“, обясни Чавдаров.

По неофициална информация Георги Александров е в неизвестност от нощта на сряда срещу четвъртък.

По случая тече разследване.

Носил ли е наистина лаптоп със себе си и ако да, как това потвърждава версията за самоубийство не стана ясно.

Георги Александров е работил като журналист в Дарик радио, „Топ новини“, бил е кореспондент на bTV и Нова телевизия. Бил е и пиар на кмета на Девня. В последно време не е работел за медия, но е разработвал свои разследвания. Вълнувала го е и темата за скъсаната канализационна тръба във Варненското езеро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови