Шефът на НСО: Снимките с Борисов са направени от някой от най-близкия му кръг

OFFNews 05 юли 2020 в 19:16 6465 4

Националната служба за охрана (НСО) няма нищо общо с разпространените в медиите снимки на премиера Бойко Борисов в спалнята му, бе категоричен шефът на НСО ген. Красимир Станчев пред бТВ.

"Проверката по снимките от спалнята на премиера все още тече, но се съмнявам, че нашите служители имат общо. Всеки човек има собствен кръг от хора, а вече как е преценен този кръг – не мога да кажа. Нашата съпричастност е дотолкова, доколкото достъпът на определения кръг лица, близки до охраняемото лице, е с много по-облекчен достъп. Със сигурност някой от този кръг на премиера е направил снимките. Вярвам на хората от НСО, които охраняват Борисов. Те са от 11 г. с него, доказани са, с добри взаимоотношения, той им вярва, те му вярват – няма как да се случи това нещо", бе категоричен Станчев.

Той обясни, че хората от този близък кръг не се проверяват за съдържанието на мобилни устройства или фотоапарати. "Явно от този кръг някой е направил въпросните снимки. Мое мнение е, че кадрите не са направени с помощта на някого от личната охрана", каза още Станчев. 

Генералът коментира и законовите промени, с които се готви изграждане на охранително звено и в МВР. Коментарите за него са, че ще дублира функциите на НСО. 

"Няма как да се говори за закриване на службата, защото тя е въпрос на национална сигурност – няма как охраняемите да останат без тази дейност, но със сигурност тепърва новото изграждане на нова структура ще е много по-скъпо за бюджета. Можеха да предложат на НСО да направи промени в Закона за МВР, щеше да е много по-евтино и ефективно. Под някаква форма службата винаги ще
съществува", посочи Станчев.

Според шефа на НСО никой не е търсил становище на службата по законопроекта, но създаването на паралелната структура не създава здравословен климат за службите и за работещите в тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3600

4

В Крак с Времето

06.07 2020 в 11:32

Еднин "Тепегьоз"- безочлив , нахален, в безсрамна България, е винаги за предпочитане от "Един Откровен Комунист/ Социалист. Тиква или никога повече Кокуруз!

8000

3

Petia Nikolova

06.07 2020 в 06:35

Шерше ла фам за снимките.

8025

2

Trabajo

06.07 2020 в 00:52

"Снимките с Борисов са направени от някой от най-близкия му кръг."
...
само кмета на Симитли може да е. няма друг вариант. това обяснява и кой е платил на бацинка дебели пачки.

706

1

order

05.07 2020 в 20:31

ДОБРО УТРО, ТЕПЕГЬОЗ!
Всеки друг на негово място с микрон чест и честност, щеше да се скрие вдън земя, щеше да не си показва физиомутрата, щеше да изчезне завинаги от политическата и управленската сцена.
Всеки друг, управляващ държава, изобличен като мафиотски гангстер с над 1 милион евро от КОРУПЦИЯ в нощното му шкафче, щеше вече да е арестуван.
Всеки друг на негово място с грам останало нещо като съвест, щеше вече да е потънал вдън земя от срам или гузност.
Всеки друг, но е и Боко Тиквата.
Министър председател на България.
Той е психопатийно нагло перде:
„Добро утро, Бос!“ ли?
Добро утро, тепегьоз!
Тепегьоз, чийто тепегьозлък подхранва и Каскета МУ, който дундурлика отвратителната МУ корупция, затрила държавата.
Afera.bg
*тепегьоз – нахален, безочлив, безсрамен.