След спецакции във Видин и Шумен - 10 задържани (снимки)

OFFNews 20 февруари 2020 в 12:23 2705 0

Снимка МВР

На 19 февруари са проведени 2 специализирани акции във видинското село Арчар и в село Стоян Михайловски, Нови Пазар и са задържани общо 10 души за срок от 24 часа, съобщиха от МВР. 

5-ма задържани, 5 досъдебни производства и пет преписки са резултатите от акцията в Арчар. В рамките на операцията са проверени 193 лица (от тях 20 са криминално проявени) и 142 моторни превозни средства. съставени са 22 акта и 14 фиша. 

Две от досъдебните производства са за незаконно държане на културно-исторически ценности, а три – за държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол. Заведени са и четири преписки за съхранение на незаконно добита дървесина.

С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани петима местни жители.

Разследващите са иззели част от античен каменен корниз, който не е идентифициран и регистриран по съответния ред,  четири антични монети и металотърсач, 9 кубика дърва без контролна горска марка и документи за произход, както и нарязан тютюн без бандерол.

На среща с кмета на Арчар Боряна Георгиева, на която са участвали началникът на Районно управление - Видин и служители на полицията, е подчертано доброто взаимодействие и постоянна комуникация между полицията и кметството. Очертани са допълнителни мерки, които да гарантират повече сигурност на местното население.

При спецакция срещу битовата престъпност под ръководството на Окръжна прокуратура - Шумен в село Стоян Михайловски, Нови Пазар, са задържани 4 души.

В ранните часове на 19 февруари на три адреса в селото, униформените, заедно със служители на ЧЕЗ, са установили незаконно прикачване към мрежата с помощта на дървени прътове, като по този начин не се отчитала реално потребената енергия. По случаите са образувани три досъдебни производства, задържани са трима местни жители –двама мъже на 57 и 25 години и 57 - годишна жена.

Спрян за проверка е и 29-годишен жител на Нови пазар, в когото са намерени около 10 г суха листна тревна маса - по негови думи - "марихуана". При претърсване на дома му е открит един грам бяло прахообразно вещество, за което той е заявил, че е амфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа.

В следобедните часове в землището на село Стоян Михайловски е установен 45-годишен местен жител в момент на извършване на кражба от горски масив на около 0,6 куб. м. дърва за огрев. 

По време на специализираната полицейска операция в селото са проверени 278 моторни превозни средства, 342 души, от които девет – с различни криминалистически регистрации. Установени са 25 административни нарушения, за които са съставени 9 акта и са наложени 16 глоби с фиш.

Със системата за видеоконтрол са засечени 18 нарушения на скоростта. Засечени са и двама водачи, шофирали с превишена скорост в населено място- единият с 30, другият с 52 км/час повече от максимално разрешената.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови