Собственикът на дерайлиралия влак: Счупена стрелка е причина за инцидента (снимки)

Локомотивът е същият от трагедията в Хитрино

OFFNews 16 февруари 2019 в 20:55 5104 0

Снимка Булмаркет Рейл Карго

Счупена стрелка е причината за дерайлирането на влаковата композиция тази сутрин на гара Пловдив. Това е категоричният извод на участвалите в огледа, в това число и представители на компанията собственик „Булмаркет Рейл Карго", съобщиха чрез пиар агенция от самата фирма.

Според изпратената до медиите информация на местопроизшествието следователите и вещите лица са намерили счупения език на стрелката, както и множество липсващи скрепителни елементи. От "Булмаркет Рейл Карго" прилагат и снимки:

Междувременно проверката на прокуратурата установи, че локомотивът на дерайлиралия днес влак е същият, който е теглил влака при смъртоносния взрив гара Хитрино през декември 2016 г.

Около 4:15 ч тази сутрин на пътническа гара Пловдив при преминаване транзит дерайлираха двата локомотива и първите три вагона на влак на "Булмаркет Рейл Карго" с 2 локомотива и 25 вагона. Композицията превозвала 1900 тона пропан-бутан. При инцидента няма пострадали и опасност от изтичане на газ. Композицията се е движела със скорост 35 км/ч, която е по-ниска от разрешената за този участък 40 км/ч. Пробите на машинистите за алкохол и наркотични вещества са отрицателни, съобщават още от компанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !