Спецакция на ДАНС и МВР и в екоминистерството заради водната криза в Перник

OFFNews 09 януари 2020 в 11:14 3006 0

Служители на ДАНС и МВР провеждат спецакция в Министерството на околната среда и водите, съобщи главният прокурор Иван Гешев в Перник.

„Води се досъдебно производство след акция на спецпрокуратурата в Перник, касаещи водната криза в града. Делото е под наблюдението на спецпрокуратурата. Действията се провеждат от следователи на спецпрокуратурата, съвместно с ДАНС и КПКОНПИ. В момента, освен в Перник, се провеждат и разследвания в Министерство на околната среда и водите. Там се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР”, каза Гешев.

По-късно стана ясно, че екоминистерството е разследвано и заради вноса на боклук от Италия.

Подробна информация ще бъде дадена утре на специален брифинг на Спецпрокуратурата, допълни той. До края на деня ще има данни дали са задържани за 24 часа и дали са привлечени обвиняеми.

Специализираната прокуратура, съвместно с МВР, ДАНС и КПКОНПИ, започна разследване в Перник. Акцията е свързана с водната криза в града.

Главният прокурор се е срещнал с кмета на Перник Станислав Владимиров, с когото са разговаряли за проблемите, свързани с водоподаването на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews