Специализирани акции в няколко града в цялата страна, има задържани (обновена; снимки)

OFFNews 24 януари 2023 в 10:49 7799 0

задържане

Снимка БГНЕС

Задържане на заподозрян при акцията в Бургас

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се провежда в Софийска област - в  Ботевград, Костенец, Костинброд, Сливница, Драгоман, Пирдоп, както и на територията на Бургаска област, съобщи БНР. 

Акциите са насочени срещу битовата престъпност. 

По първоначална информация в Ботевград са задържани 7 души. Съставени са и 10 акта за различни нарушения. Има и задържани, които са били обявени за национално издирване.

Към 13 ч. задържаните в Софийска област са 23-ма.  Проверени вече са 364 лица и близо 270 превозни средства. Проверени са 21 заложни къщи, девет автоморги, 16 питейни заведения и 41 търговски обекта. 

В специализираната операцията в Бургас участват екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална полиция", както и на Жандармерията. Мъж е задържан в дома си по подозрение, че разпространява наркотици. 

Има множество задържани, както и иззети вещи. В последните три месеца са неутрализирани общо четири групи извършители на крупни кражби на пари и ценни вещи от частни домове, разположени по Южното Черноморие, предаде БГНЕС.

19 души са задържани. Осем от тях са извършвали битови кражби, други осем са в ареста за производство или притежание на наркотици, а три лица са обвинени в опит за палеж на лек автомобил в Несебър, предаде БНР. 

Двама са задържани за притежание на наркотици. В обитаваното от единия жилище, са намерени и иззети 59 пакетчета с друсан чай. В жилището на втория е имало 100 грама от наркотика. В хотелски комплекс в к. к. "Слънчев бряг" е неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин. Тя е стопанисвана от 33-годишен криминално проявен мъж. Той е задържан до 24 часа и му е повдигнато обвинение.

Други 15 души са обвиняеми за извършването на различни престъпления. 

Над десет адреса са претърсени в ромския квартал "Победа", съобщи комисар Марин Димитров, началник на "Охранителна полиция" и КАТ.

"Има изградени временни КПП-та, на които проверяваме лица и автомобили. Не се наблюдава ръст на битовата престъпност и поради това полицейската операция е преди всичко с превантивна насоченост", допълни комисар Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови