ТИР се запали на магистрала Марица, бус се обърна на Тракия

OFFNews 14 септември 2019 в 11:43 2475 0

За два инцидента на пътя и промени в движението предупреди агенция "Пътна инфраструктура".

ТИР се е запалил в движение на автомагистрала "Марица" в посока ГКПП "Капитан Андреево", съобщи АПИ в 10:40 ч. Взривил се товарът, който превозвал. Три екипа пожарникари се борят с огъня.

Пламъците обхванали целия камион, който е превозвал спрейове с лак и варели с вещества, чийто състав тепърва ще се изяснява. От високата температура веществата са се взривили. В района на пожара има запалени сухи треви. Предстои анализ в химическа лаборатория, дали запалените вещества са вредни за хората и за околната среда.

Заради инцидента движението при 61-ви километър по посока Свиленград бе временно ограничено. То се осъществява по път I-5 Димитровград – Хасково – път I-8 Хасково – Харманли. Трафикът в посока София е без ограничение.

Малко по-късно на магистрала "Тракия" в посока София се е обърнал бус. Инцидентът е станал в изпреварващата лента, при 13-ти кв на магистралата, посока София. Заради него временно се ограничава движението в изпреварващата лента. Трафикът се осъществява в активната и аварийната лента и се регулира от "Пътна полиция".

При двата инцидента не са пострадали хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови