Търсят момичето, изчезнало в морето край Варна

OFFNews 14 август 2019 в 08:41 5206 0

Снимка chernomore.bg/Архив

Спасители продължават да търсят на тялото на 14-годишното момиче, изчезнало в бурното море във Варна. Детето се удави във вторник на Централния плаж в морската столица. След влизане във водата момичето е дало сигнал, че иска помощ, но спасителите са помагали на друг нуждаещ се. Според свидетели те са закъснели с реакциите си, съобщава Нова телевизия.

Самите спасители казват, че са направили всичко по силите си да помогнат и на двете деца. От сряда сутринта са мобилизирани военноморските сили и водолази, които да подновят търсенето на тялото на момичето.

„Спасителите направиха това, което беше по силите им. Морето е много бурно. Вчера по целия плаж имаше проблеми. Никой не се съобразява с флаговата сигнализация. Хората влизат при червен флаг в морето и след това друг им е виновен. Това, което могат да направят спасителите, е да извикат хората да излязат. Къде са били тези родители през цялото време? Родителите се появиха около час и половина след инцидента. Тук има много хора постоянно. Тези деца са били без придружител ”, заяви Герон Люсовски, отговорен за спасяването на Централния плаж във Варна, в ефира на „Здравей, България”.

За целия Централен плаж отговарят 26 спасители, а в района на Калните вани, където изчезна момичето, са шестима.

В сряда отново има опасност от „мъртви течения” по морето. Очаква се вълнението да започне да утихва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови