Трагедия разтърси Свищов: Управител на заведение уби клиент

Рени Петрова, Мая Младенова 13 юли 2020 в 13:50 18154 3

Кърваво убийство в заведение в Свищов разтърси града през уикенда. Жертвата е 45-годишен мъж, клиент на заведението, а за престъплението е задържан 38-годишният управител.

Трагедията се е случила късно в събота срещу неделя в механа "Ловна хижа", където семействата на местни зърнопроизводители се събират с работниците и близките си да отбележат края на жътвата.

Към края на вечерта възниква конфликт между клиенти и персонал, в който се включват няколко души. Разкази в местни медии и очевидци дават различни версии как се е стигнало до трагичния финал. 

По данни на полицията потърпевши са трима мъже, единият от които е изпаднал в кома и е починал. Други двама, на 44 и на 67 години, са по-леко пострадали и са били откарани в болница без опасност за живота.

По данни на очевидци пострадали са братът и бащата на починалия. 

Жертвата - Владимир Георгиев - се притекъл на помощ на баща си, който влязъл в конфликт с управителя. Коленичейки да му помогне, Владимир бил изритан в главата. Ударът се оказал фатален, разказаха пред OFFNews запознати със случилото се. 

От полицията не уточняват какво точно се е случило в заведението с мотива, че тече разследване.

Управител на заведението е задържан за срок до 24 часа. Той е без криминални прояви, посочиха от полицията в отговор на наше запитване. Дали ще бъде удължена мярката му на до 72 часа, зависи от прокуратурата.

Сигнал за сбиване в заведението постъпил в полицията около 00:30 в неделя. На място са изпратени екипи на МВР и на Спешна помощ.

"Установено е, че 38-годишният управител се сбил с клиенти на заведението, като един от тях починал, друг е настанен в болница с мозъчно сътресение, а трети е с охлузни рани", съобщават от полицията. 

След свадата 38-годишният управител напуснал заведението. По-късно бил открит и арестуван.

Образувано е досъдебно производство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

3

bls

13.07 2020 в 14:32

гоуемио, не. Един ритник в главата в най-добрият случай може да е непредпазливо причиняване на смърт чрез умишлено нанесена телесна повреда. Предумисъл ти е много далечно понятие, за да го употребяваш.

2100

2

гоуемио

13.07 2020 в 14:14

Ритник в главата на коленичил човег си е пар екселанс предумишлено убийство, а галфоните се чудят за 24 или за 72 часа да го задържат:)))

3810

1

Пенчо бре

13.07 2020 в 14:07

Ако заведението беше затворено, коронавирусът можеше да ги отмине. Управителят е изнервен и озверял мангърист. Всички алибеци са мангъристи. Представям си, какви са озверели цените му.
Онзи ден бяхме на разходка до Боровец. На теферич до пистата, над хотел "Самоков" - кебапче и кюфте по 3 лв, пък малко "Шуменско" - "дупенце" 4 лв. Но дистанцията я имаше. Освен нас, бяха още две майки с децата си.