Трагедия в София: Четвъртокласник и баба му загинаха в среднощен пожар, спасиха майката и сестричката му

Александра Маркарян 18 февруари 2019 в 15:57 11750 0

10-годишно момченце и 55-годишната му баба загинаха в среднощен пожар в къща на централната софийска улица "Средна гора". Майка му и едногодишната му сестричка са били спасени от пожарникарите, пристигнали на мястото. Дядото (57 г.) и чичото (37 г.) са спасени, но са в болница с изгаряния, съответно на главата и крайниците.

За трагедията съобщи Столичната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Тя е станала на 16 февруари сутринта. Пожарникарите са се отзовали на сигнал, получен в 3:30 ч.

Детето е ученик в близкото 18-о училище. Съучениците и останалите деца от випуска са научили днес за трагедията, а психолози са започнали работа с разстроените деца.

От Пожарната отклониха въпросите ни за подробности около инцидента с обяснението, че причината за възникването му е в процес на установяване.

През последната седмица са станали близо 200 битови пожара, при които са загинали 9 души, а 8 са пострадали. Близо 40 души са били спасени. 

Експертите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ напомнят използването на отоплителните и нагревателните уреди да става при стриктно спазване на правилата за пожарна безопасност, както и да се отчитат специфичните им характеристики. Задължително е на разстояние от един метър около тях да не се поставят и съхраняват горими материали. Преди да напуснем дома си, трябва да проверим и изключим всички отоплителни уреди. Препоръчително е да не покриваме електрическите уреди и да не сушим директно върху тях мокри дрехи.

В случай на възникнал инцидент, потърсете помощ на телефон 112.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови