Три седмици няма следа от мистериозно изчезнал мъж от Кюстендилско

Мая Младенова 11 октомври 2018 в 11:54 6681 0

Снимка ОД МВР-Кюстендил

Три седмици близки и полиция издирват мистериозно изчезнал възрастен човек от кюстендилското село Лиляк.

Има малка вероятност да си спомните за случая от полицейската сводка - на 26 септември септември МВР съобщи, че издирва 81-годишния Георги Антонов Милев, последно видян на 17.09.2018.

Две седмици по-късно от дядото няма следа. 

След като полицията задържа бързо заподозрения за убийството на Виктория Маринова чак в Германия, семейството на Георги се пита "само когато трябва да се лъсне нечий рейтинг ли се разследват престъпления". Думите са на внука на изчезналия - Георги Антонов, който заедно с баща си е принуден паралелно да търси своя дядо. Публикувал е и призив за помощ във фейсбук:

Предимството на това да си известен в България, е че ако евентуално те убият, отвлекат, или дори разбият жилището ти, полицията ще хване извършителя, ще разбере кой е и ще започне да го търси, дори да се знае, че е избягал в друга държава.

Дядо ми Георги Антонов Милев обикновен възрастен човек, съвсем безизвестен, от с. Лиляч изчезна на 17.09.2018 г. заедно с колата си, за която има информация, че последно е засечена в района на Герман.

Според него в изчезването е много вероятно да са замесени двама души, брат и сестра, с които дядото е контактувал. Правил им е дребни услуги - като да им даде дребни суми или да ги откара до града. Споделил, че ще се вижда с въпросния мъж в деня, когато е изчезнал. Роднините са предали тази информация на разследващите. "Полицията вдига рамене и казва: ми те изчезнаха, няма ги, не можем да ги разпитаме. Май за нас обикновените хора важи закона на джунглата. Системата ни подтиква сами да се оправяме, не е ли това двоен стандарт ПИТАМ АЗ", завършва апелът на Георги Антонов.

Самото изчезване на дядо му е пълно с въпросителни. От камерите на пътя полицията е установила, че той е потеглил привечер от селото и е тръгнал към София. Следите на автомобила му се губят в района на село Герман. Според семейството няма причина дядото да потегли на дълъг път в тази част от деня. Спрян е и мобилният му телефон. При опит да се свържат на него се включва съобщение, че абонат с такъв номер не съществува. Георги не се е явил и в пощата, за да получи пенсията си през октомври. Прозвъняването на болниците също не дало резултат. За сметка на това близките научили, че във времето, когато вече бил изчезнал, е била платена сметка на негово име.

От ОД-МВР Кюстендил обявиха пред OFFNews, че човекът се издирва, обявен за национално издирване е и автомобилът му. Свидетелите, за които близките настояват, са открити и разпитани, снети са данни и от други лица, увери говорителят на дирекцията. Проверени са здравни заведения и психиатрични клиники, разговаряли сме с личния лекар, добавиха от полицията. При разследването се оказало, че телефонният номер на изчезналия отдавна е неактуален и ако е ползвал друга карта, тя не е на негово име.

Чрез разгласяването на случая семейството на изчезналия се надяват открият по-бързо какво се е случило.

Публикуваме обявените от полицията данни:

Георги Антонов Милев

Живее в с. Лиляч, община Невестино, обл. Кюстендил

В неизвестност от 17 септември 2018 г.

Напуснал е дома си с лек автомобил "Пежо 106" с рег. № С1255ХТ, син на цвят.

Георги Антонов Милев е на 81 години, висок е около 175 см, с прошарена гъста коса, с челна плешивост, с кафяви очи, с нормално телосложение е.

Брадавицата под дясното око е отстранена чрез операция и не се забелязва на мястото следа от операционна намеса.

Георги Антонов Милев е с частична загуба на памет.

РУ-Кюстендил призовава гражданите, които имат информация за него или са забелязали автомобила да се обадят в най-близкото управление на МВР или на тел. 112.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови