Трима задържани след побоя с коня и каруцата в София

OFFNews 04 юни 2018 в 16:20 6820 1

Дядо, чичо и внуче са задържани за побоя над шофьор след инцидент с кон и каруца на столичния бул. „Владимир Вазов” в неделя, съобщи шефът на 5-то РУ комисар Никола Василев, цитиран от bTV.

Случаят е от неделя малко преди обяд. Тогава кон, теглещ каруца, връхлита колата на пострадалия. Животното било подивяло и ударило спрелия автомобил, след което продължило да препуска.

"След малко забелязахме един човек, тичащ след коня. Приятелят ми слезе от колата, за да опита да го задържи, докато дойде КАТ, за да се опише щетата. Без да казва и дума, собственикът на коня напада приятеля ми. Към него се присъединиха и други. Приятелят ми има множество травми и наранявания, включително две дълбоки рани на главата и следи от много удари с метални предмети", се посочва в сигнала на пострадалия Цветан Петров.

Мъжът разказва, че не е имал никакво намерение да се стига до физически сблъсък, а е искал да види кой е собственикът на животното, за да извикат КАТ. "Но този човек изобщо не искаше да слуша, директно започна да ми посяга и да ми нанася удари", разказа Петров.

Арестуваните са задържани за 72 часа и обвинени за нанасяне на лека телесна повреда. Един от тях е криминално проявен. Задържаните твърдят, че са били нападнати.

Комисар Василев уточни, че днес ще бъдат прегледани записи от камерите на Столична община и ако на тях се вижда, че и други участват в побоя, те също ще бъдат задържани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

1

XR4

05.06 2018 в 01:42

Ъъъъ, аз понеже съм малко тъп-трима са се сбили с кон впрегнат в каруца или нещо бъркам? А каруцата и тя ли е участвУвала в боя?