Убийството в Благоевград: Полицията търси бившия приятел на дъщерята на убитата

OFFNews 27 юли 2018 в 09:43 9024 0

Основният заподозрян в убийството на 58-годишната собственичка на едно от най-известните заведения в Благоевград, е известен на полицията рецидивист, който е лежал в затвора за изнасилване. Преди дни той е пребил дъщерята на жертвата, с която живеел на семейни начала. От тогава мъжът е обявен за издирване, а полицията е предприела всички мерки по недопускане на излизането му от страната, съобщава БНР.

По непотвърдена информация убитата е собственичка на заведението за бързо хранене, известно на благоевградчани като „Мръсното кебапче”.

Жестокото убийство на жената беше извършено тази нощ малко след 01.00 часа. Окървавеното и тяло беше открито на площадката след входната врата на жилищен блок в квартал „Струмско“, където е живяла жертвата.

Благоевград е под пълна полицейска блокада след убийството на 58-годишна жена снощи. Извършват се масирани проверки на всички автомобили и хора, влизащи и излизащи от града.

Полицейски патрули са на трите входно-изходни артерии на областния център. Спират се всички автомобили, проверяват се документите на хората.

Хората в блока смятат, че убиецът е мъж с криминално досие, който доскоро живял с дъщерята на убитата. Преди седмица той пребил момичето и оттогава полицията го издирва. Предстои тази версия да бъде потвърдена или отхвърлена от полицията, информира Нова тв. Според БГНЕС заподозреният е Радослав С. - „Соколето”, чиито родители са били отведени за разпит.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова каза, че действително се издирва криминално проявен и осъждан 40-годишен мъж, но във връзка с друго разследване на прокуратурата в Благоевград. "Разбира се, ще се установи, когато бъде издирен, дали има съпричастност и дали е извършителят на престъплението, но иначе се издирва във връзка с противозаконно отнемане на моторно превозно средство, собственост на дъщерята на починалата жена", посочи Арнаудова.

Сигналът за инцидента е подаден в 1.04 часа. Тялото на жената е открито на междустълбищна площадка в блока, в който живее. Разследващите установили, че жената е починала в резултат от огнестрелна рана в областта на гърдите, причинена от гладко цевно оръжие, от упор, от изключително малко разстояние. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews