Убийците от Негован се смилили над кучето на жертвите си

Намерили огърлица и гривна на убитата възрастна жена по съпругата на строителя Георги

OFFNews 30 август 2019 в 10:03 10217 0

Началникът на Криминалния отдел към СДВР комисар Ангел Бадънков изнесе ужасяващи подробности около двойното убийство на Йордан и Марияна Атанасови пред бТВ. Според него задържаните за убийството майстори са имали много по-силна връзка помежду си от работата, която ги е свързвала.

"Забавляваха се, ядяха по 10 кебапчета на човек, смееха се. Даже в един момент си помислих, че те имат по-силна връзка от партньорството им да работят. Нека хората си го разтълкуват. Аз останах с впечатление, че те са в по-силна връзка. Много близки са. Денонощно почти са заедно. Те от 24 часа в денонощието 18 бяха заедно", разкри комисар Бадънков.

Хронологията на криминалния случай започва от обаждане на рибар, който се натъква на череп край тресавище в село Негован. Останки от хора са открити в широк периметър - разхвърляни в района на язовира.

"Някои бяха във водата, някои в тръстиката. Брутална гледка. Работил съм по много случаи, но такъв случай в 20-годишната ми кариера, такова нещо е за първи път. Трупове си бяха, нямаше годни следи по тях. Снимките на дрехите им до известна степен снимките свършиха работа", разказва Бадънков.

Полицаите първо разбират кои са убийците и започват да ги следят без да знаят кои са жертвите.

"Това престъпление е планирано много професионално. Единият от извършителите е лежал 4 пъти в затвора - Георги. За кражби, хулигански действия, за такива престъпления. Строителният бизнес не е бил само камуфлаж, но явно интелектуалното ниво им е нулево и не са могли да си намерят някаква нормална работа, но в интерес на истината, в беседите, които сме провеждали с техните т. нар. клиенти - те са били доста добри майстори. Даже ние много се учудваме при положение, че са търсени и добри майстори защо изобщо са прибегнали до извършването на престъпление. При условие, че те с този бизнес, с който се занимават предполагам изкарват добри пари", казва Бадънков.

Убийството е планирано една година. Георги е познавал жертвите от 15 години. Семейство Атанасови са имали пари, били заможни хора и доста често са прибягвали до неговите услуги.

За съжаление жертвите са му имали доверие и са му споделяли такива неща, които не е трябвало, казва Бадънков. 

"Споделял му е, че разполагат с финансови средства, разполагат с имоти, от които взимат наеми и най-лошото, което е споделил е, че продал апартамент в квартал "Емил Марков". И също така е споделил на Георги, че банките дават много малки лихви и с това негово действие си е подписал смъртната присъда", разкрива Бадънков.

Извършителите са знаели, че дъщерята на жертвите е омъжена и живее в чужбина. Чували се само по телефона и се прибирала само веднъж годишно.

"Не знаем защо жертвата е подсказал, че парите са в апартамента. Там е имало не голяма сума и ценности. След като се претършували апартамента и не са открили нищо са видели документ, който доказва, че парите са в банка. Взели са 1500 лева кеш и ценности, които впоследствие са ги продали в заложна къща. Даже жената на единия от извършителите е получила като подарък огърлица и гривна. И когато влязохме за обиск в дома на единия от извършителите, ние заварихме огърлицата и гривната да ги носи неговата жена - съпругата на Георги. Подарил ги е на жена си", разказва още комисарят.

Физическият извършител е Пламен, той е застрелял и двете жертви в главата, а Георги ги е разфасовал с помощ от Пламен, казва Бадънков.

"Брутално звучи. Просто тези хора са с нулева ценностна система. Тези хора са паразити", казва той.

След извършването на престъплението двамата много професионално са заличили следите, като използвали белина и препарати за ламинати и плочки.

"Почистили са много добре. Даже са си отворили прозорците да се проветрява и след това са изнесли разчленените тела в бидоните и други вещи от апартамента и са ги изхвърлили. Няма как съседи да са чули нещо. Пистолетът е бил със заглушител. Те са го купили този пистолет точно за този случай. Имали са и друг без заглушител", добави Бадънков.

При ареста Пламен бил възмутен, че го задържат, а Георги още на третата минута започнал да разказва с подробности за извършеното зверство.

"Пламен въпреки това продължаваше да се държи супер неадекватно и да се учудва защо е задържан. Впоследствие, след като ние вече го закарахме до помещението, в което е намерено оръжието, той каза: "Щом знаете за това помещение няма какво да крия". И оттам показа тайника с оръжията. Историите им съвпадат на 100%", каза Бадънков.

Жертвите са имали куче, което двамата задържани не са убили. Единият е поискал да застрелят и него, но другият се смилил. Изхвърлили го в друг квартал.

"Това е шокът за мен, как може да се смилиш над куче, а да направиш това с две човешки същества, стойностни хора", недоумява криминалистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews