Ученик с охлузвания и ожулвания по врата след опит на учител на въдвори ред в час

Александра Маркарян 17 април 2019 в 12:51 5167 3

Снимка OFFNews

Ученик е получил охлузвания и ожулване по врата след опит на учител да въдвори ред в час.

Случаят е от Габрово, за него съобщи БНР и потвърди пред OFFNews началникът на Регионалното управление на образованието Георги Маринов.

Инцидентът с 11-годишното момче е станал в първия час на следобедните занятия, във времето за самоподготовка, в основно училище в града. Сигнал за него подала майка му снощи, след което е разпоредена проверка от РУО. Образувано е и досъдебно производство в Районното управление на МВР, а от РУО са информирали и Държавната агенция за закрила на детето.

След преглед в болница е назначена и съдебно-медицинска експертиза.

В отговор на поисканите от директорката обяснения от учителя за станалото той заявил, че е "дръпнал яката" на ученика. Как от това вратът на момчето е почервенял и защо по него има охлузвания и ожулвания - е неясно.

С децата, станали свидетели на инцидента, работи психолог, допълни Маринов пред OFFNews и увери, че от РУО ще си свършат работата докрай по изясняването и търсенето на отговорност в случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

18.04 2019 в 00:30

Да бе ... Колко преди него започна безумието ...

12016

2

Велейн

17.04 2019 в 13:35

Даниел Вълчев, бившият от седянката министър, е най много виновен за състоянието до което докараха образованието! Изпълни си задачата той...заедно с Орешарски! Най отвратителната професия в момента, без права и само от задължения е на учителя! Мачкан от родители, от ученици, от директор! Млади хора съвет от мен, даже не си и помисляйте да ставата учители... ще си съсипете живота!

10571

1

Hissarion

17.04 2019 в 12:58

Учаниците - свещените крави на българското образование. Не може да ги докосваш, само да им се молиш да престанат да те унижават.