Ученик с охлузвания и ожулвания по врата след опит на учител на въдвори ред в час

Александра Маркарян | 17 април 2019 в 12:51 | 3836 |3

Ученик е получил охлузвания и ожулване по врата след опит на учител да въдвори ред в час.

Случаят е от Габрово, за него съобщи БНР и потвърди пред OFFNews началникът на Регионалното управление на образованието Георги Маринов.

Инцидентът с 11-годишното момче е станал в първия час на следобедните занятия, във времето за самоподготовка, в основно училище в града. Сигнал за него подала майка му снощи, след което е разпоредена проверка от РУО. Образувано е и досъдебно производство в Районното управление на МВР, а от РУО са информирали и Държавната агенция за закрила на детето.

След преглед в болница е назначена и съдебно-медицинска експертиза.

В отговор на поисканите от директорката обяснения от учителя за станалото той заявил, че е "дръпнал яката" на ученика. Как от това вратът на момчето е почервенял и защо по него има охлузвания и ожулвания - е неясно.

С децата, станали свидетели на инцидента, работи психолог, допълни Маринов пред OFFNews и увери, че от РУО ще си свършат работата докрай по изясняването и търсенето на отговорност в случая.

Препоръчани материали
Стефан

Рейтинг : 15126

18.04 2019 в 00:30 3
+ 0
- 0
Да бе ... Колко преди него започна безумието ...
Велейн

Рейтинг : 1016

17.04 2019 в 13:35 2
+ 2
- 0
Даниел Вълчев, бившият от седянката министър, е най много виновен за състоянието до което докараха образованието! Изпълни си задачата той...заедно с Орешарски! Най отвратителната професия в момента, без права и само от задължения е на учителя! Мачкан от родители, от ученици, от директор! Млади хора съвет от мен, даже не си и помисляйте да ставата учители... ще си съсипете живота!
Hissarion

Рейтинг : 2666

17.04 2019 в 12:58 1
+ 3
- 0
Учаниците - свещените крави на българското образование. Не може да ги докосваш, само да им се молиш да престанат да те унижават.