Улиците в София са обработени срещу заледяване

OFFNews 28 януари 2023 в 09:29 1642 0

София

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Столична улица

В София през нощта поради ниските температури са извършени частични обработки със смеси срещу заледяване на трасета на градския транспорт, общински пътища и Южната дъга на околовръстен път, съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Фирмите, ангажирани със снегопочистването са обработвали улици в районите Панчарево, Витоша, Овча купел, Студентски, Младост и др.

Към момента градският транспорт в София се движи навсякъде и изпълнява обичайните си маршрути. В Природен парк „Витоша“ са опесъчени двата пътя „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“. Екипите на Столичен инспекторат контролират дейностите на фирмите изпълнители.

Аварийните екипи на Столична община извършват обходи на терен на улици и булеварди и мостови съоръжения. От Столичната община напомнят на шофьорите да тръгват с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия, както и да карат със съобразена скорост.

Днес на много места в Северна България ще превалява сняг. В София максималната температура ще е два градуса, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови