ВМРО: Обраха жилището на лекарка, докато се бори на първа линия срещу коронавируса

OFFNews 03 май 2020 в 18:30 4539 1

Трябват крайни мерки срещу мародерите, които правят обири по време на пандемията, поиска днес народният представител от ВМРО Красимир Богданов.

Поводът е обир на апартамента на лекарка от Козлодуй, която се бори на първа линия срещу коронавируса. Обирът е станал по време на нейно дежурство.

Богданов ще пусне нарочен сигнал до директора на ОДП на МВР - Враца.

В извънредно положение сме. Такива престъпления би трябвало да се разследват и гледат от съда в спешен порядък, именно като най-тежкото престъпление по съответния състав на Наказателния кодекс, настояват от ВМРО.

"Д-р Биляна Стояновска е лекар и общински съветник от ВМРО в Козлодуй. Това е нагъл акт и е показателен за всичко, за което ние от Организацията говорим от години. А и илюстрира доста от последиците, за избягване на които още преди седмици поискахме от коалиционните си партньори да бъдат приети определени мерки за старт на нормалното функциониране на икономиката" - коментираха още от ВМРО.

"Гладът никога не е добър съветник и поради тази причина, ние от ВМРО, предложихме пакет от мерки, които да помогнат на пострадалите от кризата хора и фирми. Част от тях бяха приети, но и има такива, за които бяхме контрирани, че са недопустими. Въпреки съпротивата днес ние виждаме, че те се въвеждат поетапно от Националния оперативен щаб. Такъв пример е отварянето на откритите части на заведенията за хранене при спазване на строги протоколи, разписани от експертите. Предложението от март месец за ваучери за почивка в България на всички осигурени лица, пенсионери и учащи се вече беше изговорено и по телевизионните ефири, дори и от министъра на туризма Николина Ангелкова. Припомняме, че именно наша беше и идеята за кредитна ваканция, за увеличаване на мярката от 60:40 на 80:20 за най-засегнатите сектори, за квоти българска продукция в хипермаркетите, за това пазарите да не бъдат затваряни, за помощ за родните земеделски производители и т.н." - казват от ВМРО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

1

Нострадамус

04.05 2020 в 10:07

Обраха жилището на лекарка, докато се бори на първа линия срещу коронавируса, защото полицаите вместо да се борят с Престъпниците, се борят с Народа по КПП на изходите на всички градове.